söndag 7 mars 2010

weekend oh weekend!


Vilken underbar helg.
Efter nio långa arbetsdagar var det väldigt skönt att gå ifrån jobbet vid tre i fredags. Efter en sen lunch och fredagssiesta masade vi oss iväg till Vasastan för middag och bowling. Trötta och mätta somnade vi tidigt och vaknade ovanligt utvilade på lördagen. Obligatorisk grötfrukost och sedan krypa ner i sängen igen, finns det något bättre? Medan jag låg där var E tvungen att åka till Göta Lejon för att hjälpa sin vikarie på Grease. Någon timme senare möttes vi upp på Söder för att "gå på stan". Mellan butikerna njöt vi av värmande vårsol och kaffe latte, glittrande snö och leende människor. På Stalands handlade vi köksbord och en hylla. Köksbordet var runt och vitt och hyllan "Strada" en variant på formgivaren Michael Bihains hylla "Libri" (som faktiskt vann priset för årets bästa nya produkt på Stockholm Furniture Fair 2008).

Strada


Hem till ettan i Sundbyberg för middag och lördagssiesta innan det var dags för hallonmojito och Juicy Fruit-drinkar på restaurang Grill med E och vänner. Efter Grill hamnade vi på Kungsgatans egen finlandsbåt: Golden Hits, där vi dansade och dansade tills vi var glada i hatten, hade ont i fötterna och jag fick mystiska blåmärken på magen. Sista anhalten: Pascha Deli längre ner på gatan. Det är mitt absoluta favvoställe för nattmat, deras halloumipita är godare än alla hamburgare i världen, jag lovar.

Till sist blev det söndag och vi vaknade imorse med en outplånlig längtan efter fett, salt och socker... det blev hemmabrunch med spenat- och tomatfrittata, bacon, färskpressad apelsinjuice, fil, frukt och nötter. Innan vi skildes åt åkte vi en sväng till Kista där vi tittade på Tim Burtons senaste mästerverk, Alice i Underlandet.
Jag ger den 4 av 5 kaniner.

1 kommentar:

  1. LÅter som en lyckad helg. Magnus vill också se alice i underlandet han ska gå med Matilda. SJälv ska jag gå med Felicia och se prnsessanoch grodan. Ibland får man dela på sig när inte filmen passar till alla.
    Kram

    SvaraRadera